Pospišil, A. & Pospišil, M. (2020). Ratarstvo - praktikum. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Retrieved from https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311.
Pospišil, Ana and Milan Pospišil. Ratarstvo - praktikum. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2020. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311.
Pospišil, Ana and Milan Pospišil. Ratarstvo - praktikum. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2020. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311.
Pospišil, A. and Pospišil, M. (2020) Ratarstvo - praktikum. [online]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Available at: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311 (Accessed 25 April 2024)
Pospišil A, Pospišil M. Ratarstvo - praktikum. [Internet]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet; 2020, [cited 2024 April 25] Available at: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311
A. Pospišil and M. Pospišil, Ratarstvo - praktikum. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2020. [Online] Available at: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:229311
Scientific / art field, discipline and subdiscipline
BIOTECHNICAL SCIENCES Agronomy
Abstract (croatian)
U priručniku su obrađeni osnovni podatci prijeko potrebni za određivanje količine sjemena za sjetvu ratarskih i industrijskih kultura. Također, prikazane su faze rasta i razvoja, stadiji razvoja i etape organogeneze ratarskih i industrijskih kultura, čije razumijevanje je nužno radi pravilne provedbe tehnoloških mjera tijekom proizvodnje. Posebno mjesto zauzima ispitivanje kvalitete sjemena, norme kvalitete sjemena te određivanje kvalitete i norme kvalitete merkantilne robe u otkupu. Odgovarajuće mjesto dano je utvrđivanju prinosa i njegove strukture. To će pridonijeti i boljem razumijevanju tehnologije proizvodnje ratarskih i industrijskih kultura radi postizanja viših prinosa tražene kvalitete.