Žutić, I. (2014). Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Preuzeto s https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410.
Žutić, Ivanka. Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2014. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410.
Žutić, Ivanka. Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2014. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410.
Žutić, I. (2014) Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. [online]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Preuzeto s: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410 (Datum pristupa: 29.03.2024.)
Žutić I. Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. [Internet]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet; 2014, [pristupljeno 29.03.2024.] Dostupno na: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410
I. Žutić, Lavandin, kadulja i komorač u kontinentalnom području. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2014. [Online] Dostupno na: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:954410
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (Povrćarstvo)
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana
BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Poljoprivreda (agronomija)
Sažetak (hrvatski)
Lavandin, kadulja i komorač sredozemni su florni elementi pa o količini i sastavu eteričnog ulja u njihovim biljnim dijelovima u literaturi postoje podaci utemeljeni na istraživanjima provedenim uglavnom u mediteranskom području uzgoja. Budući da se ekološki uvjeti u kontinentalnome području znatno razlikuju, valjalo je istražiti njihov utjecaj na spomenuta svojstva i komponente prinosa, uz evaluaciju opravdanosti njihova uvođenja u novo uzgojno područje. Uz kratki morfološki opis, za navedene su biljne vrste prikazani ekološki zahtjevi, biološke karakteristike, tehnologija uzgoja te troškovi i dohodak u proizvodnji droge u kontinentalnom području uzgoja.