TY - THES ID - pbf:4976 TI - Razvoj inovativnog fermentiranog bademovog napitka primjenom specijalnih vege starter kultura uz dodatak različitih hidrokoloida AU - Cvetko, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4790 TI - Optimiranje fermentacije bademovog napitka primjenom različitih starter kultura uz dodatak hidrokoloida i okare AU - Đula, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4807 TI - Optimiranje fermentacije kokosovog napitka kefirnim zrncima AU - Kozarac, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4915 TI - Razlika fizikalno-kemijskog sastava, boje, teksture i senzorskih karakteristika kravljeg, kozjeg i ovčjeg kuhanog sira AU - Perešin, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4811 TI - Razvoj receptura i primjena 3D ispisa u stvaranju funkcionalnih mliječnih proizvoda AU - Šiptar, Paula DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:6082 TI - Trendovi razvoja u proizvodnji sladoleda AU - Puž, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4855 TI - Percepcija i mišljenje potrošača o sigurnosti hrane te povlačenju i opozivu AU - Šafarić, Dunja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4743 TI - Praćenje odabranih parametara kvalitete enzimski koaguliranog sira s jestivim premazom na bazi proteina sirutke AU - Cetin, Sara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4621 TI - Utjecaj brašna sjemenki rogača na fermentaciju kozjeg mlijeka te fizikalno-kemijske karakteristike proizvedenih jogurta AU - Pilić, Daria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5965 TI - Osnovne značajke i način proizvodnje tradicionalnih hrvatskih i europskih sireva AU - Vuk, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4756 TI - Izrada specifikacije proizvoda „Rapska torta“ u svrhu ishođenja oznake zajamčeno tradicionalnog specijaliteta AU - Ljubić, Sara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4397 TI - Optimiranje postupka proizvodnje sireva od kravljeg mlijeka s dodatkom ekstrakta lista masline (Olea europaea L.) AU - Vranković, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4666 TI - Implementacija HACCP sustava u objektu u kojem se uslužuju proizvodi ribarstva AU - Samardžić, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4378 TI - Promjene stvojstava i kvalitete mlijeka magarice obrađenog različitim režimima toplinske obrade AU - Lukenda, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4668 TI - Uspostava HACCP sustava u prodavaonici sladoleda Häagen - Dazs AU - Vučemilo, Nera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4376 TI - Utjecaj različitih režima toplinske obrade na kvalitetu kobiljeg mlijeka AU - Blažević, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5315 TI - Laktoza u mlijeku i mliječnim proizvodima AU - Jerković, Stella-Vanessa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5383 TI - Primjena probiotičkih bakterija u mljekarstvu AU - Belković, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5313 TI - Razlika fizikalno-kemijskih, teksturalnih i senzorskih karakteristika kuhanog sira od kravljeg mlijeka AU - Lugomer, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5389 TI - Tradicionalni sirevi Hrvatske AU - Srnojević, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:5362 TI - Usporedba sastava i svojstava sirutke proizvedene primjenom različitih tehnoloških postupaka podsiravanja mlijeka AU - Vučinić, Dragana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4622 TI - Optimiranje fermentacije kokosovog napitka te određivanje fizikalno – kemijskih i senzorskih svojstava AU - Mustapić, Ksenija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4250 TI - Praćenje kvalitete kobiljeg mlijeka tijekom skladištenja u zamrznutom obliku AU - Miletić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4234 TI - Praćenje kvalitete mlijeka magarice tijekom zamrzavanja i skladištenja AU - Zrnić, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4188 TI - Primjena jestivih filmova s biljnim ekstraktim u proizvodnji polutvrdih sireva prema HACCP načelima AU - Rešetar, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4107 TI - Praćenje kvalitativnih promjena mlijeka obrađenog različitim toplinskim režimima AU - Milić, Jakov David DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4137 TI - Utjecaj različitih režima toplinske obrade na kvalitetu kozjeg mlijeka AU - Popadić, Elena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4128 TI - Izrada prijedloga HACCP-plana u proizvodnji tradicionalnih sireva tvrdog tipa – primjer paškog sira AU - Rudnik, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4151 TI - Optimiranje proizvodnje zobenog napitka iz zrna zobi te proizvodnja fermentiranog proizvoda AU - Križanac, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4096 TI - Optimiranje proizvodnje i fermentacije zobenog napitka AU - Šifner, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4133 TI - Elaborat tehničko – tehnološkog rješenja pogona mljekare AU - Kuljak, Natalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4093 TI - Razvoj recepture i karakterizacija običnog i fermentiranog zobenog napitka AU - Novak, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3997 TI - Utjecaj kalcijevih soli na tehnološki proces proizvodnje, fizikalno-kemijske, teksturalne i senzorske karakteristike kuhanog sira AU - Macut, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3967 TI - Tradicionalni sirevi hrvatske- karakteristike i tehnologija proizvodnje AU - Ivček, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3928 TI - Karakterizacija sastava i svojstava polutvrdog sira obogaćenog cvjetnom peludi AU - Vukelić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3899 TI - Utjecaj dodatka ekstrakta lista masline (Olea europaea) na fizikalnokemijske karakteristike i fermentaciju kravljeg mlijeka AU - Filipan, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3845 TI - Utjecaj dodatka ekstrakata lista masline na sigurnost, sastav i svojstva jogurta od kozjeg mlijeka AU - Devčić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3698 TI - Kobilje mlijeko u ljudskoj prehrani- prehrambena, funkcionalna i tehnološka svojstva AU - Sačić, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3564 TI - Mogućnost primjene moringe u proizvodima od kozjeg mlijeka AU - Rajačić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3626 TI - Utjecaj dodatka ekstrakta lista masline na puferski kapacitet jogurta AU - Pavišić, Zrinka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3226 TI - Utjecaj dodatka ekstrakta majčine dušice i protektivne kulture na svojstva i trajnost svježeg sira od sirovog mlijeka AU - Hrvatin, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3242 TI - Utjecaj dodatka ekstrakata majčine dušice i cvjetova bazge na svojstva i trajnost svježeg sira od sirovog mlijeka AU - Lovrić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3288 TI - Svojstva i trajnost svježeg ovčjeg sira proizvedenog dodatkom protektivne kulture AU - Martić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3273 TI - Usporedba jogurta i kiselog mlijeka od kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka AU - Kukolja, Hana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3286 TI - Utjecaj starter kultura na svojstva svježeg sira AU - Keškić, Marta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2971 TI - Mogućnosti primjene nekih novih metoda pakiranja u proizvodnji sira AU - Čabrilo, Tereza DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2703 TI - Održivost svježeg sira pakiranog u vakuumu i modificiranoj atmosferi AU - Marasović, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2859 TI - Optimiranje djelotvornosti procesa mikrofiltracije i ultrafiltracije sirutke primjenom keramičkih membrana AU - Barukčić, Irena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -