Samaržija, D. (2011). Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Preuzeto s https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648.
Samaržija, Dubravka. Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2011. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648.
Samaržija, Dubravka. Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2011. https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648.
Samaržija, D. (2011) Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. [online]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet. Preuzeto s: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648 (Datum pristupa: 26.04.2024.)
Samaržija D. Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. [Internet]. Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet; 2011, [pristupljeno 26.04.2024.] Dostupno na: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648
D. Samaržija, Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2011. [Online] Dostupno na: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:204:013648
Priručnik/nastavni tekst "Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda" obvezno je nastavno gradivo namijenjeno studentima u sklopu ukupno potrebnog nastavnog gradiva predmeta " Sigurnost hrane"(60 sati 6 ECTS bodova). Predmet "Sigurnost hrane" studenti slušaju u VI-semestru na preddiplomskim studijima: "Animalne znanosti", "Agroekologija" i "Agrarna ekonomika", u II semestru diplomskih studija: "Ekološka poljoprivreda i agroturizam", "Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda", i u III semestru diplomskog studija "Hranidba životinja i hrana". Sadržajno nastavni se tekst priručnika temelji na opisu: (i) makrobioloških i mikrobioloških opasnosti, (ii) načina širenja mikrobnih infekcija i intoksikacija, (iii) izvorima mikrobnih kontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda i (iv) sustava kontrole bioloških kontaminanata u mljekarskoj industriji. Koncepcijski, po svojoj namjeni priručnik pomaže studentima u savladavanju potrebnog znanja iz te nastavne jedinice. Predmet "Sigurnost hrane" godišnje sluša između 35 i 80 studenata.